W.e.L.c.O.m.E t.O m.Y b.L.O.g

Enjoyzzzzzz

Thursday, August 28, 2014

Kesah Anak-anak

Lama tak cite pasal anak-anak...
Alhamdulillah..anak-anak semakin membesar..
Tp peliknya makin umur meningkat sume pun mengkurus ikut papanya
Mamanye jugak tak kurus-kurus



Nia sekarang dah lima tahun...
Sensitif sangat...cakap siket sentap dan merajuk
Kalo tak kene gaya pujuknya memang sampai kesudah tak habis merajuknya..
Kadang-kadang mencabar kesabaran betul..
Tp sebenarnya anak mama ni hati tisu....
Kalo tibe time nak manja...Allah lembut je cakapnya...
Rajin bnor tolong mama jaga adik .
Memang boleh diharap...tapi bile adik kacau time mud akaknya tak baik..memang mendapatla si kecik tu kene marah sedas dua kan....
Kakak asikla suh mama buat kek..
Kakak suke makan kek...
Tapi tula umah kite mana ada oven..so lets papa kite cari oven wikend ni...huhuhu




Si abang pulak lain perangainya....
Tak penah nak duduk diam...
24 jam la melompat-lompat...
Paling tak suke dalam keadaan panas sket mesti nak bukak kipas or ekon
Tp bile sejuk sket mulala kencing atas tilam...
Aduhaii dah bape kali terbabas anak bujang mama ni...
Sekarang ni dh pandai pilih nak pakai baju ape
Yg pasti anak bujang ni tak suke pakai seluar pendek..
Katanya cikgu tak bagi....so pening la pala mama nak siapkan seluar panjang je...
Even seluar tu bawah lutut pun dia tak nak
Kalo papa pakai seluar bawah lutut pun cnfirm kene marah dengan abang..huhuhu
Manja tak boleh tahan....
Tido wajib sebelah mama...kalo mama tak nak..menangis dan merajuk..
Anak bujang sorang so layankan jela .



Last si kecik bambam mama..
Since dah melasak ni..memamg dah tak bambam dah..mengkurus je
Alhamdulillah still minum susu mama...
Kalo tido bangun tengok mama takde dekat sebelah menangis macam kene cubit
Garang dengan abang dan kakak..
Selalu tarik rambut abang ngan kakak
Pastu lepuk muke abang ngan kakak sedas dua...
Memang menjeritla abang dan kakaknya...
Dah pandai jalan...berlari..dan makan sume benda. 
Slalu teman papanya lepak mamak..bukan main lagi...
Gigi baru nak tumbuh..habisla mama pasni..huhuhuhu
Kalo ckp ngn adik..adik dah boleh paham..tanya nak makan..angguk-angguk kepala tanda nak
Suh kiss siap nganga mulut besar-besar...
Allah dah besar anak mama ni....
InshaAllah bulan depan setahun dah
Adik nape la cepat benor besarnya...huhuhu


Monday, August 18, 2014

Petua Didik Anak Pintar

Salam...
harini mama nak kongsi satu petua...
sebenarnya mama just amik dari website siraplimau.com..
dan mama nak kongsikan dekat sini sebagai panduan kite bersama..
semoga sama2 kite praktikkan dekat anak-anak kite...

Petua ni berkenaan 4 Petua Didik Anak Pintar...


Friday, August 8, 2014

Hari Raya 2014

salam....rasanya blom terlambat tuk mama wish Selamat Hari Raya pada semua..Alhamdulillah..taun ni dpt berkumpul dan sama-sama raikan aidilfitri ngn abah....kalo tahun lepas semua beraya dekat hospital tahun ni Alhamdulillah...abah pun makin sehat..even cancer abah dah stage 4...moga Allah sntiasa berikan kesihatan yang baik pada abah dan tu doakan kami anak-anak untuk abah...
tahun ni giliran beraya di sungai buloh dulu....2 hari sebelum raya dah berkampung kat sungai buloh rumah mak mama...menu kali ni ada tambahan nasi beriani...sedap sgt....sbb mak mama mmg xpenah masak nasi beriani time raya ni...
pagi raya memang mama sgt bz uruskan anak-anak...tahun ni ahli keluarga bertambah...1st raya tuk bambam mama ni...
tema raya adalah MERAH!!!! huhuhu xpenah terpikir nak.pakai kaler ni....
okla jom.layan gmbar je la ek...

Monday, June 23, 2014

my nyawa...

salam...

ni la keluarga kecik saya...
bersyukur sangat-sangat dengan anugerah yang Allah kurniakan...
moga kebahagian ini kekal milik kami...
amin...

Thursday, June 19, 2014

Saya Follow...

salam kengkawan semua...

those yang suke pada long skirt...yang cantik2...yang buat anda nampak cam princess, yang suke blouse yang cantik..telekung yang cantik..dan semua yang cantik2 belaka tapi harga semua mampu milik..meh ramai2 like page baru sayahttps://www.facebook.com/Hoodacollection or boleh follow ig sayahttp://instagram.com/hoodacollection.

items sume ready stock...jom..sape yang nak order boley je...pm sy skung...inshaAllah dalam masa akan dtg akan ada lebih bnyak lg produk yang akan kami keluarkan....jom kwn2 sume like page br saya ni...syg korang semua....



Wednesday, June 18, 2014

Alhamdulillah

Salam...

Alhamdulillah...Allah dah janji..pada sesiapa yang tak putus-putus berusaha Allah akan beri ganjaran yang setimpal dengan usaha nya....yang penting buat sebaik mungkin dan serahkan segalanya pada Allah..doa dan tawakal...inshaAllah..Allah permudahkan

Rezeki itu dari Allah...kite tak ada daya untuk menetukan rezki kite bagaimana...semuanya dari Allah jua....
Allah jua yang berkuasa menggerakkan  kite untuk melakukan sesuatu....mama bersyukur sesangat....atas rezki yang Allah bagi.....kalo niat kite baik pasti Allah permudahkan....

Terima Kasih Allah.....terima kasih juga pada mereka yang dah beli Telekung Lycra dari mama....1st batch dah sold out tuk telekung dewasa, untuk kanak-kanak masih ada sehelai lagi yang tinggal...inshaAllah mama bakal restok lagi lepas ni....

inshaAllah juga next produk akan release selewat-lewatmya dalam minggu ni..harap kawan-kawan mama semua akan menyokong mama...and ada a few projects juga yang bakal menyusul...doakan yang terbaik tuk mama ye....terima kasih....

wasalam....

Tuesday, June 10, 2014

Telekung Lycra Murah


salam..lama xupdate blog....update2 je tros promo barang kan
tung kengkawan...sy ada jual telekung lycra tuk dewasa dan kanak2....
telekung ni jenis kain lycra yg berat..sbb sy pilih kain ni bile kite pakai dia cantik terletak..
tambahan bile sujud xdela isu telekung terbalik kan..smpai boleh nmpak pakaian kite kat dalam...

so harga sangat murah dan berpatutan...kalo kat luar diorg jual dalam RM70-RM 100...
tp jangan riso harga sy sgt2 berpatutan just RM60  saje...dan tuk kanak-kanak RM50...
so kalo siap berminat bley whatsapp sy....

meh pakat ramai-ramai order..bley pakai tuk solat terawih or pakai tuk solat hari raya nanti...

wasallam...

Monday, May 19, 2014

Tarif...

Just nak post something tuk makluman kite semua...bukn nak back up company tempat mama cari rezki..tapi itula hakikatnya....

Paling tak boleh nak terima bile ada yang berani buat spekulasi staff tnb dpt elektrik free....hello makcik..silap besar ye..kami pun kene bayar elektrik sendiri...bil elektrik tiap2 bulan pun beratus macam makcik..so stop cakap benda yang bukan-bukan...

Kekadang mama tak paham bilemana orang lebih tau kesah kain dalam kami dari kami sendiri...akibatnya...anda secara tak langsung telah sebarkan fitnah..

Ape yang mama postkan ni hanya cebisan saje...tapi mama harapkan msgnye sampai pada anda semua...

Monday morning .

Lemau btol pagi ni....ye...monday blues kekdahnya...suppose ari isnin kt bersemangat sbb isnin ni hari yg muloa dlm islam...nabi Muhammad S.A.W pun lahir pada ari isnin...tp kite disoggokkan dengan konsep monday blues...sume benci isnin...ish..ish..xpatut...

Tp mana xnya..hari isnin la..jln jem teruk..lmbat keluar sket..sepanjang2 jalan tu jem...smpai naik lenguh kaki ni...blom lg time2 jem mcm ni la ada accident bagai....dah tu bile dh smpai lambat ada morning briefing plak..masuk2 sume dah berkumpul..100% fokus ditujukan pada anda yg lambat..uishhh malu... 

Blom habis kesah lambat....server plak lembab...nak bukak website cmpany pun berjam duk la dowloading xabis2...keje berlambak wey..sume pun nak berlaku pada hari isnin...n now i is lemau yg amat!!!!....

Sumepun kerana isnin. ..happy working alls...

Friday, May 16, 2014

Kesah semalam....

Kesah semalam...bambam mama ni xmo tido....mama balik keje dah maghrib...senseng lengan baju tros tanak nasi..lupe plak nak suh papa jerang nasi dulu kan....pastu rendam udang...plannya nak masak simple2 je....

Lepas tanak nasi idupkan api nak goreng ikan bawal...masak bwal goreng kosong je..nnti mkn ngn cili kicap ...baru separuh jalan bambam mama ni dh merengek..lapar..tutup api dulu..blend kan bubur n bg bambam mama mkn...habis makan mama solat maghrib....pas solat smbung masak balikla kan.....

Habis masak dah nak isyak..papa ke surau..kakak ngn abg sebuk ngn ipad memasing...bambam mama mcm nak tido..ok bg susu...mata dh kuyu...tp pastu bangun plak...aduhai.....cubaaan tidokan tu gagal...papa balik smyg..bebudak ajak papa g beli roti..dh tggal mama ngn bambam ni..so cubaan tidokan bambam lg....slalu mmg dh tido..tp semalam xtau nape ssh sgt...nak kate mama mnum kopi xdela plak kan....so susukan lg...nmpak cm dh lelap..letak dlm buai...br nak lelap diorg balik dr beli roti...bising2 bangun plak bambam mama..aduhai..letey k nak tidokn budak kecik....keje bnyak xsiap lg...nak.gosok baju...kemas baju kakak ngn abg tuk sekolah lg...blom mandi n solat lg...ya Allah kesabarn teruji...

Kul 12 still xmo tido..bwak masuk bilik..segar mata..last2 mama amukan..marah2 manja...tp adik dah cebik2..mula selak2 baju...kasi susu xsmpai seminit dah lelap...ya Allah mencabar sangat k....nmpak dh ngantuk tp beria tahan mata....

Then pg ni...keletihan yg amat..bukan bambam mama je..mama dah layu je kat opis ni..
Now mama rindu plak bile tgk gmbar bambam ni..