W.e.L.c.O.m.E t.O m.Y b.L.O.g

Enjoyzzzzzz

Monday, June 23, 2014

my nyawa...

salam...

ni la keluarga kecik saya...
bersyukur sangat-sangat dengan anugerah yang Allah kurniakan...
moga kebahagian ini kekal milik kami...
amin...

Thursday, June 19, 2014

Saya Follow...

salam kengkawan semua...

those yang suke pada long skirt...yang cantik2...yang buat anda nampak cam princess, yang suke blouse yang cantik..telekung yang cantik..dan semua yang cantik2 belaka tapi harga semua mampu milik..meh ramai2 like page baru sayahttps://www.facebook.com/Hoodacollection or boleh follow ig sayahttp://instagram.com/hoodacollection.

items sume ready stock...jom..sape yang nak order boley je...pm sy skung...inshaAllah dalam masa akan dtg akan ada lebih bnyak lg produk yang akan kami keluarkan....jom kwn2 sume like page br saya ni...syg korang semua....



Wednesday, June 18, 2014

Alhamdulillah

Salam...

Alhamdulillah...Allah dah janji..pada sesiapa yang tak putus-putus berusaha Allah akan beri ganjaran yang setimpal dengan usaha nya....yang penting buat sebaik mungkin dan serahkan segalanya pada Allah..doa dan tawakal...inshaAllah..Allah permudahkan

Rezeki itu dari Allah...kite tak ada daya untuk menetukan rezki kite bagaimana...semuanya dari Allah jua....
Allah jua yang berkuasa menggerakkan  kite untuk melakukan sesuatu....mama bersyukur sesangat....atas rezki yang Allah bagi.....kalo niat kite baik pasti Allah permudahkan....

Terima Kasih Allah.....terima kasih juga pada mereka yang dah beli Telekung Lycra dari mama....1st batch dah sold out tuk telekung dewasa, untuk kanak-kanak masih ada sehelai lagi yang tinggal...inshaAllah mama bakal restok lagi lepas ni....

inshaAllah juga next produk akan release selewat-lewatmya dalam minggu ni..harap kawan-kawan mama semua akan menyokong mama...and ada a few projects juga yang bakal menyusul...doakan yang terbaik tuk mama ye....terima kasih....

wasalam....

Tuesday, June 10, 2014

Telekung Lycra Murah


salam..lama xupdate blog....update2 je tros promo barang kan
tung kengkawan...sy ada jual telekung lycra tuk dewasa dan kanak2....
telekung ni jenis kain lycra yg berat..sbb sy pilih kain ni bile kite pakai dia cantik terletak..
tambahan bile sujud xdela isu telekung terbalik kan..smpai boleh nmpak pakaian kite kat dalam...

so harga sangat murah dan berpatutan...kalo kat luar diorg jual dalam RM70-RM 100...
tp jangan riso harga sy sgt2 berpatutan just RM60  saje...dan tuk kanak-kanak RM50...
so kalo siap berminat bley whatsapp sy....

meh pakat ramai-ramai order..bley pakai tuk solat terawih or pakai tuk solat hari raya nanti...

wasallam...

Monday, May 19, 2014

Tarif...

Just nak post something tuk makluman kite semua...bukn nak back up company tempat mama cari rezki..tapi itula hakikatnya....

Paling tak boleh nak terima bile ada yang berani buat spekulasi staff tnb dpt elektrik free....hello makcik..silap besar ye..kami pun kene bayar elektrik sendiri...bil elektrik tiap2 bulan pun beratus macam makcik..so stop cakap benda yang bukan-bukan...

Kekadang mama tak paham bilemana orang lebih tau kesah kain dalam kami dari kami sendiri...akibatnya...anda secara tak langsung telah sebarkan fitnah..

Ape yang mama postkan ni hanya cebisan saje...tapi mama harapkan msgnye sampai pada anda semua...

Monday morning .

Lemau btol pagi ni....ye...monday blues kekdahnya...suppose ari isnin kt bersemangat sbb isnin ni hari yg muloa dlm islam...nabi Muhammad S.A.W pun lahir pada ari isnin...tp kite disoggokkan dengan konsep monday blues...sume benci isnin...ish..ish..xpatut...

Tp mana xnya..hari isnin la..jln jem teruk..lmbat keluar sket..sepanjang2 jalan tu jem...smpai naik lenguh kaki ni...blom lg time2 jem mcm ni la ada accident bagai....dah tu bile dh smpai lambat ada morning briefing plak..masuk2 sume dah berkumpul..100% fokus ditujukan pada anda yg lambat..uishhh malu... 

Blom habis kesah lambat....server plak lembab...nak bukak website cmpany pun berjam duk la dowloading xabis2...keje berlambak wey..sume pun nak berlaku pada hari isnin...n now i is lemau yg amat!!!!....

Sumepun kerana isnin. ..happy working alls...

Friday, May 16, 2014

Kesah semalam....

Kesah semalam...bambam mama ni xmo tido....mama balik keje dah maghrib...senseng lengan baju tros tanak nasi..lupe plak nak suh papa jerang nasi dulu kan....pastu rendam udang...plannya nak masak simple2 je....

Lepas tanak nasi idupkan api nak goreng ikan bawal...masak bwal goreng kosong je..nnti mkn ngn cili kicap ...baru separuh jalan bambam mama ni dh merengek..lapar..tutup api dulu..blend kan bubur n bg bambam mama mkn...habis makan mama solat maghrib....pas solat smbung masak balikla kan.....

Habis masak dah nak isyak..papa ke surau..kakak ngn abg sebuk ngn ipad memasing...bambam mama mcm nak tido..ok bg susu...mata dh kuyu...tp pastu bangun plak...aduhai.....cubaaan tidokan tu gagal...papa balik smyg..bebudak ajak papa g beli roti..dh tggal mama ngn bambam ni..so cubaan tidokan bambam lg....slalu mmg dh tido..tp semalam xtau nape ssh sgt...nak kate mama mnum kopi xdela plak kan....so susukan lg...nmpak cm dh lelap..letak dlm buai...br nak lelap diorg balik dr beli roti...bising2 bangun plak bambam mama..aduhai..letey k nak tidokn budak kecik....keje bnyak xsiap lg...nak.gosok baju...kemas baju kakak ngn abg tuk sekolah lg...blom mandi n solat lg...ya Allah kesabarn teruji...

Kul 12 still xmo tido..bwak masuk bilik..segar mata..last2 mama amukan..marah2 manja...tp adik dah cebik2..mula selak2 baju...kasi susu xsmpai seminit dah lelap...ya Allah mencabar sangat k....nmpak dh ngantuk tp beria tahan mata....

Then pg ni...keletihan yg amat..bukan bambam mama je..mama dah layu je kat opis ni..
Now mama rindu plak bile tgk gmbar bambam ni..

Salam...

Nak jadi blogger tegar ni mmg susah..mama solute la kat blogger2 tegar kat luar sana..rajin update blog...hari2 ada je crita diorg kan....

Mama xtaula....bape kali dah mud update blog ke laut...nak amik balik xdapat2..makin hanyut lagi adalah.....slalu bercita2 nak rajin update kan macam dulu2...nak rajin mcam diorg yg tegar ni mmg xlah kan...xpela walaupun traffik xkencang....xramai yg follow...at least ada gak kenangan....

Masa memula nak stat blogging dulu pun sbb nal coret kesah suka duka kami sekeluarga lat sini..sok2...bile dah kertu baca balik kesah2 ni sume cnfirm senyum2 kan..especially kesah anak2 membesar...

So pikir2 balik...baiklah mama troskan je...
Menulis dan trus menulis...sok2 ada gak la kenangan tuk mama dan anak2....

Those yg baru baca blog ni..harap xjemu n nyesal la ye..xde yg gempak just coretan kesah kehidupan seharian saya sekeluarga....nak cite kesah bercoti ke luat negara bagai..xdela kot....tp harap2..anda ttp terhibur..

Eh tetiba rs terajin plak..nak update kesah lain plak pasni..huhuhu

Monday, April 14, 2014

Cuti-Cuti Malaysia 2014-part 1

rasanya lama xbercuti sefamili....
dulu masa memula ada adik bb adalah bercuti ke jhor sekejap..
tu pun sbb nak bwak adik balik kg plus raya aji time tu kan
so tuk tahun 2014 ni kire our 1st cuti-cuti malaysia la...
xdela mana jauh pun tapi tetap happy kan coz dapat spent time ngan family...

kiteorang ke melaka masa cuti sekolah aritu...
memula takde plan nak pegi tapi kakak nak pegi tido hotel so jom kite ke melaka
mak ngah yang plan nak ke melaka ngan nenek and family dia
so kakak nak jugak pegi....
mama pun google la hotel yang sama...ya ampun agak mahal la gak harga semalam..
 kiteorg stayed kat hotel hatten. hotel ni bersebelahan dengan Mahkota Parade
and berdepan dengan dataran Pahlawan... so memang betol-betol dekat town la...
hotel ni hotel 4 bintang so uolls bley agak bape caj dia semalam...
Alhamdulillah mama dapat corporate rate so memamg bnyak la murahkan ....

kiteorg stayed dua malam dekat melaka,
bertolak dari rumah konvoi ngn mak ngah hari ahad tu....
nasib kete xbnyakkan....so perjalanan adalah agak lancar
smpai melaka pun dlm 2lebey mcam tu...
settle bilik ape sume pastu sume pun berehat je dalam bilik...
plan malam tu nak naik river cruise....









bebudak dh rasmikan katil dulu






view from our hotel..Alhamdulillah



pas maghrib bertolak ke river cruise...
macam biasa jalan nak kesana memamngla ssh nak jumpe...
pusing2 pun xjumpe jugak...
last2 pakngah mcama dah give up and ajak benti kat mana tuk dinner
lagipun nenek memang xleh lambat makan...
sementara diorg g dinner kiteorg plan nak gak cari river cruise tu...
Alhamdulillah jumpe..rupenya xberapa jauh dari tempat diorg benti makan...

malam tu memang ramai org kat river cruise plus memang tengah cuti sekolah kan..
kiteorg dinner kat situ je..pas dinner tggu pak ngah sampai...


lhamdulillah dapat la naik gak river cruise mlm tu....
sebenarnya ni bukan 1st time kami naik...tapi yela saje nak bawak yang lain naikkan kan...
plus adik bb xpenah naik lagi....
suasana malam memang cantik kat sini....
udara pun sejuk je....memang best sangat...
so habis naik cruise kiteorg tros balik and sambung tidoooo...

end our 1st nite dekat melaka......











Tuesday, April 1, 2014

Me familia....

Alhamdulillah..rasa lengkap sangat hidup ni.....Terima kasih Allah..