W.e.L.c.O.m.E t.O m.Y b.L.O.g

Enjoyzzzzzz

Wednesday, November 12, 2014

Demam...

Siannya la..bambam mama ni demam....
Demam-demam pun masih mampu tersengih....mama rindu kat adik..mama janji mama balik cepatt...

Thursday, November 6, 2014

Kurus

teringin benor nak meras kurus selim melim macam orang lain even dah ada anak tiga tapi nampak cam anak dara...tapi masalah yang paling besar adalah susah sangat la nak diet dan bersenam...bab minum air masak memang dah bergelen..cume kekadang tu minum jugakla teh ais ke neslo ais...

emm camne la nak buat ye..lemah benor bile temgok makanan ni...orang lain makan banyak but still kurus..orang lain mampu tahan nafsu makan..tapi aku ni....aduhai.....kenapa la tak cukup kuat nak tahan godaan ni ek....

rsnye macam kadar metabolism badan ni makin menurun je...sebabnya...ada gak try a few produk but still tak nampak hasil..ye aku still kene diet ape bagai kan....rasa badan dah makin berat....baju pakai sume rasa tak cantik...rasa self confident tak ada....

aku kene buat sesuatu...harini makan tak abis...memang lapar cepat...tp bertahan bancuh milo kosong letak quaker oat sket...pastu kwn blanja kuih..makan sket kuih....malam ni try makan lauk je macam semalam....

Ya Allah dapat turunkan berat sikit pun jadilah....aminnn

Wednesday, November 5, 2014

Assalammualaikum


Salam awak...
saya rindu awak...
setiap hari saya tatap awak...
saya belek awak...
tapi saya tetap rindu dekat awak...
rindu yang amat...
rindu sampai sesak dada....
rindu sampai berat kepala...
rindu tahap tak tertahan kepala...

awak...
awak rindu saya tak...
awak rindu xsaya belai dan belek awak selalu...
awak rindu tak saya serajin dulu...

saya...saya rindu awak...
rindu bangat...dan harini saya dah xtahan menanggung rindu....
dan akhirnya....harini setelah sekian lama.....
saya coretkan something untuk awak...
saya rindu awak...my blog....my luvlydania.blogspot....
harapnya selepas ni saya serajin dulu.....

Saturday, September 6, 2014

Happy Birthday my bambam..









Alhamdulillah...syukur pada Allah...
arini 6/9/2014 bambam mama ni genap setahun...
rasa kejap je masa berlalu....
bambam mama ni dah besar....

mama doakan anak mama ni sentiasa dalam lindungan Allah...
jadi anak yg soleh yang terbaik di dunia dan akhirat..
semoga semua kebaikkan ada padamu adik....

happy birthday adik....
mama...papa...kakak...abang...semua sayang adik...

Thursday, August 28, 2014

Kesah Anak-anak

Lama tak cite pasal anak-anak...
Alhamdulillah..anak-anak semakin membesar..
Tp peliknya makin umur meningkat sume pun mengkurus ikut papanya
Mamanye jugak tak kurus-kurus



Nia sekarang dah lima tahun...
Sensitif sangat...cakap siket sentap dan merajuk
Kalo tak kene gaya pujuknya memang sampai kesudah tak habis merajuknya..
Kadang-kadang mencabar kesabaran betul..
Tp sebenarnya anak mama ni hati tisu....
Kalo tibe time nak manja...Allah lembut je cakapnya...
Rajin bnor tolong mama jaga adik .
Memang boleh diharap...tapi bile adik kacau time mud akaknya tak baik..memang mendapatla si kecik tu kene marah sedas dua kan....
Kakak asikla suh mama buat kek..
Kakak suke makan kek...
Tapi tula umah kite mana ada oven..so lets papa kite cari oven wikend ni...huhuhu




Si abang pulak lain perangainya....
Tak penah nak duduk diam...
24 jam la melompat-lompat...
Paling tak suke dalam keadaan panas sket mesti nak bukak kipas or ekon
Tp bile sejuk sket mulala kencing atas tilam...
Aduhaii dah bape kali terbabas anak bujang mama ni...
Sekarang ni dh pandai pilih nak pakai baju ape
Yg pasti anak bujang ni tak suke pakai seluar pendek..
Katanya cikgu tak bagi....so pening la pala mama nak siapkan seluar panjang je...
Even seluar tu bawah lutut pun dia tak nak
Kalo papa pakai seluar bawah lutut pun cnfirm kene marah dengan abang..huhuhu
Manja tak boleh tahan....
Tido wajib sebelah mama...kalo mama tak nak..menangis dan merajuk..
Anak bujang sorang so layankan jela .



Last si kecik bambam mama..
Since dah melasak ni..memamg dah tak bambam dah..mengkurus je
Alhamdulillah still minum susu mama...
Kalo tido bangun tengok mama takde dekat sebelah menangis macam kene cubit
Garang dengan abang dan kakak..
Selalu tarik rambut abang ngan kakak
Pastu lepuk muke abang ngan kakak sedas dua...
Memang menjeritla abang dan kakaknya...
Dah pandai jalan...berlari..dan makan sume benda. 
Slalu teman papanya lepak mamak..bukan main lagi...
Gigi baru nak tumbuh..habisla mama pasni..huhuhuhu
Kalo ckp ngn adik..adik dah boleh paham..tanya nak makan..angguk-angguk kepala tanda nak
Suh kiss siap nganga mulut besar-besar...
Allah dah besar anak mama ni....
InshaAllah bulan depan setahun dah
Adik nape la cepat benor besarnya...huhuhu


Monday, August 18, 2014

Petua Didik Anak Pintar

Salam...
harini mama nak kongsi satu petua...
sebenarnya mama just amik dari website siraplimau.com..
dan mama nak kongsikan dekat sini sebagai panduan kite bersama..
semoga sama2 kite praktikkan dekat anak-anak kite...

Petua ni berkenaan 4 Petua Didik Anak Pintar...


Friday, August 8, 2014

Hari Raya 2014

salam....rasanya blom terlambat tuk mama wish Selamat Hari Raya pada semua..Alhamdulillah..taun ni dpt berkumpul dan sama-sama raikan aidilfitri ngn abah....kalo tahun lepas semua beraya dekat hospital tahun ni Alhamdulillah...abah pun makin sehat..even cancer abah dah stage 4...moga Allah sntiasa berikan kesihatan yang baik pada abah dan tu doakan kami anak-anak untuk abah...
tahun ni giliran beraya di sungai buloh dulu....2 hari sebelum raya dah berkampung kat sungai buloh rumah mak mama...menu kali ni ada tambahan nasi beriani...sedap sgt....sbb mak mama mmg xpenah masak nasi beriani time raya ni...
pagi raya memang mama sgt bz uruskan anak-anak...tahun ni ahli keluarga bertambah...1st raya tuk bambam mama ni...
tema raya adalah MERAH!!!! huhuhu xpenah terpikir nak.pakai kaler ni....
okla jom.layan gmbar je la ek...

Monday, June 23, 2014

my nyawa...

salam...

ni la keluarga kecik saya...
bersyukur sangat-sangat dengan anugerah yang Allah kurniakan...
moga kebahagian ini kekal milik kami...
amin...

Thursday, June 19, 2014

Saya Follow...

salam kengkawan semua...

those yang suke pada long skirt...yang cantik2...yang buat anda nampak cam princess, yang suke blouse yang cantik..telekung yang cantik..dan semua yang cantik2 belaka tapi harga semua mampu milik..meh ramai2 like page baru sayahttps://www.facebook.com/Hoodacollection or boleh follow ig sayahttp://instagram.com/hoodacollection.

items sume ready stock...jom..sape yang nak order boley je...pm sy skung...inshaAllah dalam masa akan dtg akan ada lebih bnyak lg produk yang akan kami keluarkan....jom kwn2 sume like page br saya ni...syg korang semua....